VV Rhoon en WCR blijven kritisch op plannen "Omloop'

18 September 2023, 13:33 uur
Lokaal
mainImage

De stuurgroep van de voetbalclubs VV Rhoon en sv WCR blijven kritisch op de nieuwe plannen voor de herbouw van het sportcomplex aan de Omloopseweg in Rhoon. Afgelopen dinsdag kwam de stuurgroep weer eens bij elkaar vanwege een recente presentatie van de projectontwikkelaars BPD en Van der Vorm.

"Afgelopen donderdagavond heeft de stuurgroep "de Omloop" (bestaande uit de heren Dirk vd Ent en Jaap Bouterse van vv Rhoon en de heren Gerrit Geeve + Jan Backbier red.) weer bij elkaar gezeten en naar aanleiding van de presentatie die BPD en vd Vorm, die maandag tijdens een Beraad & Advies in het gemeentehuis gegeven wordt, vormden weer enkele bevindingen", laat de WCR op hun website weten. "De locatie sluit perfect aan bij de wensen/ambities van de clubs, maar het programma van eisen wijkt op een aantal punten af. Een aantal van die punten zijn: de gemeente heeft ons een toezegging gedaan voor vijf velden met een optie van 
een zesde veld. Het voorstel van BPD / Vorm gaat uit van 5,5 veld(en), maar wij zouden graag zien dat er, op termijn, nog ruimte wordt gereserveerd voor het realiseren van een zesde veld; momenteel hebben beide verenigingen samen een accommodatie van ruim 2000 m2 in gebruik. Vanwege de groeiverwachting/ambitie van Albrandswaard en, in het bijzonder Essendael, wensen wij minimaal hetzelfde aantal m2 terug te bouwen. Op de aangegeven locatie van het gebouw zouden wij dan in elk geval 2-laags moeten bouwen om dit te realiseren. Onder andere het aantal kleedkamers wordt veel te laag ingeschat. Voor de huidige elftallen zouden dat er minimaal 12/14 moeten zijn en bij groei wordt dit al snel 16/18. Momenteel beschikken wij samen over 23 kleedkamers; ook missen wij een gymzaal in het plan, etcetera."

De stuurgroep geeft daarom een duidelijk signaal af. "Het uitgangspunt voor de verenigingen blijft het raadsvoorstel van de gemeente van 9 mei 2023. De verwachting is dat wij onze wensen ten aanzien van de accommodatie kunnen realiseren met het door de gemeente voorgestelde budget van € 4.500.000,-  er vanuit gaande dat wij ook nog gecompenseerd worden voor de bestaande gebouwen (worden momenteel door de gemeente getaxeerd red.) en wellicht nog wat subsidie en/of btw-voordeel kunnen behalen door zelf via de stichting als bouwheer op te treden. Mogelijk kan Van der Vorm/BPD voor de stichting een geschikte partner zijn om onze ambities te       realiseren." Kijk voor de presentatie op www.svwcr.nl.