Albrandswaards Dagblad | Vrijwilligers SWA maken 'troostdekentjes'
mainImage

Vrijwilligers SWA maken 'troostdekentjes'

13 januari 2021, 13:01 uur
Lokaal

Kunt u haken, haak dan mee. Bent u bekend met het fenomeen “Troostdekentjes”? Dit zijn dekentjes, maar ook knuffels en hartjes, belangeloos gehaakt door handige mensen voor kinderen die extra zorg of troost nodig hebben. Dit initiatief is al in vele gemeenten gestart, nu wil Stichting Welzijn Albrandswaard hier ook graag een steentje aan bijdragen door dit project te coördineren. 

Het mes snijdt aan twee kanten. Mensen die graag handwerken zijn lekker creatief bezig voor dit mooie doel gedurende de saaie wintermaanden. Daarnaast ontvangen kinderen met een ernstige- en/of chronische ziekte, handicap, prematuur geboren, autisme, ADHD, waarvan een ouder ernstig ziek is, een gezinslid is overleden, die te maken hebben met huiselijk geweld, pleegzorg, etc. een mooi Troostdekentje of knuffel.  Als u mee wilt haken, meldt u zich aan bij SWA, Yvonne Schults, 010-5018322. Nu de winkels dicht zijn hoopt SWA dat mensen zelf voldoende materiaal hebben om te starten.

Oproep

Ook doet SWA een oproep voor materiaal. De dekens en knuffels moeten van 100% acryl worden gehaakt, dus heeft u nog wat liggen wat u niet gebruikt, brengt u dit dan a.u.b. naar SWA, Rijsdijk 17a in Rhoon. Als SWA eenmaal wat acryl heeft ontvangen, kunnen ze dit ook aan u verstrekken. Afmetingen dekens: S: 0,60 cm x 0,90 cm, M: 0,80 cm x 1,20 m en L: 0,90 cm x 1,40 m. Haakt u een S-dekentje, dan graag eentje met een dicht patroon i.v.m. slangetjes en of vingertjes die verstrengeld kunnen raken in de gaatjes. Goede wol is 100% acryl bijvoorbeeld Saskia (Wibra) of Royal (Zeeman). Patronen voor dekens en knuffels haalt Troostdekentje.nl van Internet.

Als u een creatie af heeft, deze graag wassen en afgeven bij SWA, voorzien van een kaartje met uw naam en de maat deken. SWA verzamelt alles en brengt het naar Troostdekentje.nl in Alblasserdam (zie foto voor corona), die zorgen voor verspreiding in Zuid Holland, Utrecht, Noord Brabant of Zeeland. Kijk voor meer info op Troostdekentje.nl.