sv Poortugaal: veel publiek, geen punten in derby tegen Smitshoek

6 February 2023, 09:09 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad

De spelers, staf, supporters en sponsors van sv Poortugaal keken uit naar de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Smitshoek. Een nieuwe echte derby waar veel publiek op af zou komen. Dat kwam er ook, zeker toen het weer steeds wat verder opknapte. Kregen de mensen uit Albrandswaard de wedstrijd voorgeschoteld waar ze op hoopten? Dat dan weer niet.

Aan het begin van de wedstrijd leek het een open duel te worden. Twee aanvallende ploegen die goed de vrije ruimtes wisten te vinden en daarmee kansen voor zichzelf creëerden. De mannen van Peter Klomp kregen de eerste kans op de openingstreffer, maar het was de ploeg van trainer Edwin de Koning die via Jelmer van Leeuwen de 0-1 aantekende (14e minuut). Het luidde een fase in met Smitshoek de bovenliggende partij. De bezoekers waren nog niet uitgejuicht na hun eerste doelpunt, toen Joos van Eck in de 20e minuut voor de 0-2 zorgde. Weer drie minuten later leek het duel al beslist. In de 23e minuut zorgde Smitshoekspeler Nino Urban ervoor dat het kantinepersoneel van de thuisploeg het al druk kreeg. Dat was ruim voordat de rust was aangebroken.

De angel leek na de 0-3 ook wel wat uit de wedstrijd. Nog het vernoemen waard? De nummer twee van de competitie maakte er in de 76e minuut via Joey Kleijn ook nog 0-4 van. Gelukkig redde Jeffrey Duijnstee even later (’78) nog de eer voor de blauw-zwarten: 1-4. Scheidsrechter Van der Vaart trok in totaal driemaal geel, in alle gevallen voor een speler van Smitshoek.

Volgende week gaat sv Poortugaal op bezoek bij Jodan Boys. De verwachting is dat de ploeg zich weer opricht en zaterdag drie punten aan het totaal toevoegt. De wedstrijd in Gouda begint om 14.30 uur.