SV Poortugaal druipt letterlijk af in Ridderkerk

20 November 2023, 15:45 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad

Het was al dagen bekend. Het zou een regenachtige zaterdag worden. Gelukkig voor de supporters speelde sv Poortugaal in Ridderkerk, dat was met het slechte weer goed aan te rijden. Of ze spijt kregen? Misschien wel. Uw verslaggever was er ook. Grotendeels op de tribune, aandachtig toeschouwer van een matige eerste helft. Na de teleurstellende voorbije weekenden, leken de bezoekers wat voorzichtig te spelen. Weinig weggeven en zelf wel kansen creëren. Dat lukte af en toe, al werd er nog niet gescoord. De beginstand was ook de stand tijdens de rust. Nadat iedereen weer iets opgewarmd was, bleek dat RVVH de rust het meeste had gebracht. Na enkele minuten namen zij de openingstreffer voor hun rekening.

De ploeg van Oscar Biesheuvel probeerde wat meer grip te krijgen op de doorweekte kunstgrasmat. Zelfs deze ondergrond kon de hoeveelheid regenwater niet goed meer aan. Op dat veld wist de promovendus ook nog de 2-0 aan te tekenen. Er kwam wat nieuw elan in de ploeg toen genoemde trainer wat verse krachten inbracht. Het bleek niet genoeg om de stand nog te wijzigen. Ook deze week dropen (in dit geval letterlijk) de spelers en supporters na 90 minuten teleurgesteld af.

Komende zaterdag speelt sv Poortugaal vanaf 14.30 uur thuis tegen Zwaluwen.