Smitshoek verslaat DHSC met 1-0 en stijgt naar 6e plaats

Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad
Mouinir El Hamdaoui (19) kreeg tegen Smitshoek rood.

Smitshoek heeft het zaterdagmiddag tegen DHSC uitstekend gedaan door met 1-0 te winnen. De enige treffer viel even na rust en kwam op naam van Hermon Tekleab. De thuisclub had met veel grotere cijfers van de club van oud-international Wesley Sneijder kunnen winnen, want in de slotfase stapelde Smitshoek kans op kans. Daar ging de ploeg van trainer Edwin de Koning veel te slordig mee om en daardoor bleef het tot in blessuretijd spannend. Ondanks dat de gasten twee spelers minder hadden.

DHSC kreeg in de tweede helft namelijk drie rode kaarten. Een voor trainer Rick Testa La Muta. Bij de spelers werden Mouinir El Hamdaoui en Soufyan Moro door de scheidsrechter weggestuurd. Smitshoek neemt door deze overwinning nu een gedeelde zesde plaats in.