Sfeerverslag: RWA viert feest na promotie naar overgangsklasse

17 April 2022, 16:01 uur
Lokaal
mainImage

De korfballers van RWa promoveerden zaterdag voor het eerst in de clubhistorie naar de overgangsklasse. De Albrandswaardse formatie van coach Edwin Jansen speelde weliswaar met 18-18 gelijk tegen Kinderdijk, maar dat was voldoende nadat het eerste play-off duel met 21-16 werd gewonnen. Spelers, staf, fans, club en bestuur vierden naderhand een groot feest. Een kort sfeerverslag van deze redactie.

Om 11.30 uur liep de sporthal in Rhoon goed vol met fans van RWA en Kinderdijk. De sfeer zat er direct goed in. Veel opgehangen spandoeken zorgden voor een mooi gekleurd feest voor de thuisploeg. Ondertussen was de selectie zich aan het voorbereiden op wat zou gaan komen. Van gespannenheid in de ploeg was al direct niets zichtbaar. De wedstrijd werd benaderd als iedere andere. Ook coach Edwin Jansen merkte dat kort voor de wedstrijd al op. "We hebben zin om wat neer te zetten," gaf de coach aan. "Maar we hebben een goed tactisch teamplan, dus we gaan het beleven." Om klokslag twaalf uur zou de laatste wens van coach Jansen bekend gemaakt worden: dat was niet de directe promatie, maar juist zijn fitte en winnende formatie.

De wedstrijd was in het kort goed samen te vatten: RWA startte sterk en pakte een voorsprong, bij rust stond de thuisploeg uiteindelijk iets achter, maar na de theepauze zette de thuisploeg alles recht. De laatste minuten tikten weg in het voordeel van RWA en je zag het feest vanaf de zijkant al beginnen op de tribunes. Na het laatste fluitsignaal was er uiteindelijke een vreugde explosie te horen vanuit de sporthal die mogelijk ook in Rhoon nog hoorbaar was. Maar in de sporthal was de feestvreugde ook voelbaar. Spelers en staf vielen elkaar in de armen van blijfschap. De spelers bedankten de fans op ludieke wijze door, wat in het voetbal altijd gebeurd, een rij te vormen en op de fans af te rennen. Op de tribunes vierden de fans hun feestje. "Ik wil vooral de fans bedanken voor de steun afgelopen week, maar vooral dit duel. Jullie waren fantastisch," zei Jansen na afloop via de microfoon in de sporthal. Aanvoerder Rick van Rossen was dolblij en gaf het (winnende) gevoel juist weer in korte woorden. "Hier hebben we dit en vorig seizoen naar toegewerkt. We zijn echt een eenheid gebleken en vooral moeilijk te verslaan," zei de routinier. "We hebben slechts één wedstrijd een complete off-day gehad. Deze play-offs stonden de beste aanval (Kinderdijk red.) en beste defensie (RWA) tegen over elkaar. Dit is zo mooi en uniek. Het moet nog indalen, maar het is oprecht dik verdiend."

Het feest ging deze middag nog even door in de kantine van de sporthal, waarna enkele selectiespelers en deel van de staf nog op het Albrands' Winterfestival te vinden waren. Van Rossen sprak daar nogmaals kort met de redactie. "We zijn er echt een goed feestje van aan het maken. We genieten optimaal," waren zijn laatste woorden.