Seizoen 2023-2024 Theater het Kruispunt in de verkoop

25 May 2023, 08:29 uur
Lokaal
mainImage
Mark Engelen | Anne van Zantwijk | Piek

Het nieuwe programma van Theater het Kruispunt staat online en de verkoop is gestart.                                                                                                                                                                              

Gevarieerd
“Voor seizoen 2023-2024 hebben we weer veel moois in petto” vertelt Chantal Kradolfer directeur van Theater het Kruispunt.  Het nieuwe programma telt ruim 100 voorstellingen en is gevarieerd. “Bekende namen en grote muziekproducties, maar we bieden ook ruimte aan een nieuwe lichting makers dwars door alle genres heen: cabaret, toneel, dans, fysiek theater en musical. Ook ons filmprogramma en onze peuter- kleuterochtenden blijven een vaste waarde in ons aanbod”, vervolgt ze.

Te zien zijn o.a. Marcel van Roosmalen, Country Roads, De Avond is Ongemak,  Tineke Schouten, Hans Dorrestijn, Piaf, Kasper van der Laan, Karin Bloemen & Old School Band, Omdenken, Peppa Pig Live, Steven Kazàn, Stef Bos, De Smeekbede, Niels Geusebroek, Cabarestafette, The Kilkennys, Ton Kas, Kikki Schippers & Band, The Stones vs The Beatles Battle, Wim Daniëls, Niet Schieten, Wat mijn man niet weet, Pietje Bell en de bende van de zwarte hand, Evi Hanssen, Vuile Huichelaar, Diederik van Vleuten, Rudolph’s Bakery Live, Sjaak Bral, South African Roadtrip, Meester Mark, Merijn Scholten, Dominic Seldis, Zin in Zappelin, Wie is er bang voor Virginia Woolf, Ocobar, Moordmysterie, Oxygen, Thijs an de Meeberg, TOPvrouwen, Brucified, Rayen Panday, De Cabaret Club, The Bentleys, Rapunzel de Musical, Tjitske Reidinga, Paul de Leeuw, The Best of Britain, Francis van Broekhuizen, Fien & Teun, The Kik, Mees Kees, Sonny Boy, Johnny Kraaijkamp & Soy Kroon, Guido Weijers, Elvis, Lavinia Meijer, Ashton Brothers, Lenette van Dongen en nog veel meer.

Genre overschrijdend
“Ook in 2023-2024 laten we zien dat we hechten aan vaste gezichten, maar ook oog hebben voor nieuwe programmering. Hiermee investeren we in nieuw publiek.” Aldus Chantal. “We hebben voorstellingen geprogrammeerd die genre overschrijdend zijn. Een mooi voorbeeld is Jakop Ahlbom Company. Een theatergezelschap dat fysieke voorstellingen maakt die tot de verbeelding spreken. Met een mix van mime, dans, slapstick, muziek, magie en visuele effecten maken ze woordeloze, verhalen voorstellingen.”

“Ook Oxygen, het gezelschap van de jonge choreograaf Jennifer Romen is uniek te noemen. Oxygen maakt visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies. Komend seizoen spelen ze de voorstelling Delusion 2.0, een verbluffende en ontroerende voorstelling die niet alleen de dansliefhebber zal raken.”

“De Spelersfederatie brengt de voorstelling The World According To Shakespeare. In twee uur tijd krijg je een compilatie van stukken van Shakespeare te zien en maakt dit gezelschap van heel de wereld een podium en andersom. King Lear meets Romeo & Julia in het bos van Midzomernachtsdroom.” vult Chantal aan.

Nieuw
Wanneer je door het programma scrolt zie je dat er komend seizoen ook een aantal jonge cabaretiers te zien zijn die voor het eerst in Theater het Kruispunt staan. Chantal: “Tobi Kooiman,  Lisa Osterman en het duo Blauwe Vinkjes zijn daar enkele van. Tobi is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwestie te tackelen. In 2019 won hij de Publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. Lisa Osterman won in 2020 zowel de Publieksprijs als de Studentenjuryprijs op het Leidse Cabaret Festival. Deze dame werd daarnaast in 2021 door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. Het duo Blauwe Vinkjes neemt je mee in satirische acts doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes. Een tikje in de traditie van Alex Klaasen en Plien & Bianca”.

Mediamomenten
“Als theater spelen we in op mediamomenten van artiesten” vertelt Chantal. “Sommige daarvan zijn al eerder in de verkoop gegaan en ook al uitverkocht. Maar niet getreurd, we hebben artiesten geprogrammeerd die binnenkort op een eigen gekozen moment in de verkoop gaan. Houd onze site dus goed in de gaten voor deze aankondigingen. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden en niks missen van bijgeboekte voorstellingen, word dan lid van onze vriendenclub. Vrienden informeren we altijd net een paar dagen eerder”, vervolgt ze.

Seizoen 2022-2023 was weer het eerste normale seizoen na roerige corona jaren. Het doet Chantal, goed om te zien hoe het publiek het afgelopen seizoen weer als vanouds het theater bezocht heeft. “Samen met het team, onze vrijwilligers en de artiesten staan we te trappelen om het publiek te verwelkomen in 2023-2024. Tot snel!”