Rondleiding op 25 februari op Kasteel van Rhoon

12 February 2024, 12:10 uur
Lokaal
mainImage
Kasteel van Rhoon/PR

Vanuit de entreehal van het Kasteel van Rhoon zal zondag 25 februari weer een rondleiding starten om 14:00 uur, gegeven door enkele van de vrijwilligers, zo laat de stichting Kasteel van Rhoon weten.

"De commissie rondleidingen geeft regelmatig een tour door het Kasteel om je kennis te laten maken met de gebruiken en historie van dit monument door de jaren heen.  Wist je bijvoorbeeld dat op zolder van het kasteel een gevangenis was? Ontsnappen was niet mogelijk en het kon er koud zijn", licht zij toe.

Tijdens de rondleiding vertelt de gids voor welke functies de diverse vertrekken in vervlogen tijden dienden met boeiende en verrassende kasteelverhalen. En maak ook kennis met de historische verzameling voorwerpen en schilderijen in de diverse zalen. De geschiedenis van het kasteel en haar bewoners, de families Van Duiveland, Bentinck en Van Hoboken, levert spannende en interessante verhalen op.

De rondleiding duurt minstens een uur, er wordt in diverse groepen van max 10 personen in en rond het Kasteel gelopen. Rondleiding kost € 2,50 - reserveren via: https://bit.ly/RK24225.