Regionale Finales Schoolvoetbal woensdag in Hellevoetsluis

14 May 2024, 15:30 uur
Lokaal
mainImage
St. Schoolvoetbal VP/PR

Op woensdag 15 mei worden van 14.30 – 17.00 uur de Regionale Finales Schoolvoetbal voor basisschoolleerlingen van groep 5/6 en groep 7/8 gespeeld. De winnaars van voorronden die gespeeld zijn op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, Albrandswaard, Hoeksche Waard, Barendrecht en Ridderkerk gaan elkaar nu treffen bij vv Hellevoetsluis en FC Vlotbrug, beiden uit de gemeente Voorne aan Zee.  

De meiden en jongens/mix van groep 5/6 spelen bij vv Hellevoetsluis en die van groep 7/8 bij FC Vlotbrug. De winnaars plaatsen zich dan weer voor de districtsfinale West II op 29 mei bij Sv ARC in Alphen aan de Rijn. En win je daar dan speel je de landelijke finale bij de KNVB in Zeist!

De Stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten organiseert, in samenwerking met 5 voetbalverenigingen op Voorne-Putten, jaarlijks de voorronden schoolvoetbal voor basisschool-leerlingen. Deze voorronden vinden plaats bij vv Hellevoetsluis, vv Nieuwenhoorn, FC Vlotbrug, vv Rockanje en bij vv Hekelingen in Spijkenisse. Op 20 en 27 maart streden al 235 teams om de 1e plaatsen en deelname aan de finaleronde voor de beste teams van Voorne-Putten. Op 10 en 17 april werden deze finales gespeeld bij vv Rockanje.  

Ook in de Hoeksche Waard, Barendrecht, Ridderkerk, de Albrandswaard en op Goeree-Overflakkee zijn voorrondes gespeeld en de winnaars daarvan komen op 15 mei allemaal naar de gemeente Voorne aan Zee. Wethouder Sport Daan van Orselen zal bij FC Vlotbrug bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. "We hopen uiteraard op mooi en sportief weer. En op vele toeschouwers, want als je talentvolle voetballers wil zien dan moet je nu komen kijken! Iedere ronde hebben we het spelniveau met sprongen om hoog zien gaan en het zal de 15e volop genieten worden van mooi voetbal met veel strijd", zo laat de organisatie weten.

De eind vorig jaar opgerichte stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten zorgt er samen met vv Hekelingen, vv Rockanje, FC Vlotbrug, vv Hellevoetsluis en vv Nieuwenhoorn voor dat basisschoolleerlingen kunnen kennismaken met voetbal en met teamsport. Samen met partners als de KNVB, Albert Heyn, PLUS Trommel en Slingerland, Stichting Push (JOGG-aanpak: Gezonde jeugd, gezonde toekomst) en Assurantiekantoor van Sintmaartensdijk zorgen zij ervoor dat iedere deelnemer altijd prijs heeft. Met elkaar werken zij aan een leefomgeving waarin kinderen, jongeren, maar ook volwassenen voldoende kunnen bewegen en gezond leven, zodat een gezonde leefstijl uiteindelijk de normaalste zaak van de wereld is.

De stichting stelt zich ten doel om het schoolvoetbal op Voorne-Putten en omgeving verder door te ontwikkelen. Voorzitter Wibo Bouma: “Bewegen en teamsport zijn belangrijk voor je ontwikkeling als kind. Dat willen we stimuleren. Als goede voornemens overwegen we om een apart toernooi voor de leerlingen Speciaal Onderwijs te organiseren en ook te starten met voetbal voor groep 4. We zoeken daarvoor partners om dit mogelijk te maken.”