Poortugaal kan leven met gelijkspel tegen RKAVV

7 April 2024, 15:56 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad

Na de enerverende strafschoppenreeks in het bekerduel tegen RVVH, stond zaterdag de competitiewedstrijd tegen RKAVV op het programma. Het duel in Leidschendam begon om 15.30 uur onder een stralende lentezon. Het publiek kreeg een leuke wedstrijd voorgeschoteld.

De thuisploeg was op de hoogte van de tussenstanden van de wedstrijden op de andere velden, die doorgaans een uur eerder waren begonnen en voor hen was het duidelijk: de drie punten waren in de strijd om lijfsbehoud van groot belang. RKAVV was dan ook scherp in de duels en al in de 9e minuut moest Poortugaal-goalie Marvin Nootenboom redding brengen op een goede doelpoging van de rechteraanvaller van de rood-witten. Deze speler schoot in de rebound tegen de paal. Het eerste waarschuwingsschot was daarmee afgevuurd.

Het bleef er alleen niet bij, de Poortugaalse verdediging had het in de eerste 45 minuten bij vlagen best wel druk. Het was de tegen degradatie vechtende ploeg die het initiatief nam, maar na een goede tegenaanval van onze vereniging, tekende namens de blauw-zwarten aanvoerder Sven Breukhoven voor de openingstreffer. "Wéér een achterstand", klonk het uit de kelen van het bijna moedeloze publiek. Toch gaf de ploeg van Peter Klomp (ex-Poortugaal red.) de strijd nog niet op en vlak voor rust was het Yani Bouras die de verdiende gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

Daar kon iedereen op dat moment wel mee leven. Voor sv Poortugaal moest het dan in de tweede helft alsnog maar goedkomen. Remco Overdevest had daar zo z'n eigen mening over en laat die nou net de kleuren van de thuisclub verdedigen. En niet alleen verdedigen, hij zette zijn ploeg in de 52e minuut zelfs op voorsprong. Vanaf dat moment waren de rollen wat meer omgedraaid. Nu was het de ploeg van Oscar Biesheuvel die de aanval moest zoeken en door de opbouw vanaf achteruit wat beter te verzorgen en meer de combinatie te zoeken, kregen de bezoekers steeds meer grip op het veld en ontstonden er kansen op de gelijkmaker. Topscorer Bradley El Idrissi tekende tien minuten na het doelpunt van RKAVV nu voor de bezoekers: 2-2.

sv Poortugaal ging op zoek naar de winst, was in de tweede helft wel sterker dan de thuisploeg, zoals het de eerste helft andersom was, maar uiteindelijk kon iedereen wel leven met een 2-2 eindstand, al was er ook het besef dat geen van de ploegen er werkelijk iets mee opschoot.

Komende zaterdag speelt het eerste elftal weer thuis, dan ontvangt Poortugaal om 14.30 uur Nieuwenhoorn.