Opruimactie fietsenstallingen metrostations in Albrandswaard

27 May 2023, 11:16 uur
Lokaal
mainImage
Albrandswaard/PR

In de fietsenstallingen bij de metrostations Poortugaal (Hofhoek) en Rhoon (Stationsstraat, Debussystraat en Mozartlaan) staan sommige fietsen langdurig gestald (weesfietsen en fietswrakken). De gemeente gaat deze fietsen vanaf donderdag 1 juni van een waarschuwingssticker voorzien. De eigenaren van deze fietsen hebben tot donderdag 8 juni de tijd om hun fiets weg te halen, zo laat de gemeente Albrandswaard vrijdag weten.

Weesfietsen en fietswrakken zijn fietsen die voor langere tijd stallingsplekken bezetten en niet opgehaald worden. Periodiek houdt de gemeente een opruimactie bij de metrostations in Rhoon en Poortugaal. Zo komt er weer stallingsruimte vrij.

Wat is een weesfiets?
Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte staat en al langere tijd niet meer is gebruikt. Weesfietsen zijn vaak nog in goede staat. Maar omdat ze er al zo lang staan, houden ze stallingsplekken bezet. Een weesfiets die blijft staan, wordt uiteindelijk een fietswrak.Een fietswrak is een kapotte fiets. De wielen zijn bijvoorbeeld krom, de banden zijn lek of alleen het fietsframe staat nog in het rek. Fietswrakken houden stallingsplekken bezet en maken de omgeving rommelig.

Fietsen die niet worden opgehaald, worden door de gemeente verwijderd. Aangezien het niet duidelijk is wie de eigenaar is, worden de fietsen als een gevonden voorwerp (zie artikel 5:5 Burgerlijk Wetboek) beschouwd. Ziet u iemand fietsen verwijderen bij de stalling en twijfelt u of dit iemand van de gemeente is? Vraag diegene om een legitimatiebewijs. De medewerkers kunnen zich legitimeren.

Opslag fietsen
De fietsen worden drie maanden opgeslagen. Van fietsen die na drie maanden niet door de eigenaar zijn opgehaald, wordt afstand gedaan. Voor meer informatie kunt u bellen naar de afdeling Toezicht en Handhaving via telefoonnummer (010) 506 11 11.