mainImage

Opgepakte verdachte Rhoon van tienerdate blijkt Friese politicus

28 januari 2022, 09:40 uur
Lokaal

De afgelopen december in Rhoon opgepakte 52-jarige man, die een sexdate zou hebben met een meisje van 11 uit Albrandswaard, blijkt een Friese politicus van de lokale afdeling van de ChristenUnie te zijn. Inmiddels is hij door de partij geschorst. Dat meldt onder andere persbureau 112-Rijnmond.

De Fries uit Tytsjerksteradiel blijkt de 52-jarige Edwin van E. te zijn die inmiddels door zijn eigen partij is geschorst. Hij had vorige maand in Rhoon afgesproken met het meisje op de Stationsstraat, maar op het moment van de afspraak stond ook de stiefvader van het meisje erbij. De inwoner uit Albrandswaard deelde rake klappen aan de politicus uit voordat hij de politie alarmeerde. Uiteindelijk is de man meegenomen door de politie.

ChristenUnie

De lokale afdeling van de ChristenUnie bracht donderdag zelf naar buiten dat het een raadslid voorlopig heeft geschorst 'na de verdenking van een zedenmisdrijf'. Van E. was pas sinds november tijdelijk raadslid en stond op de kandidatenlijst voor de verkiezingen komende maart. De lokale was duidelijk in haar statement, waarin duidelijk wordt dat zij met 'verbijstering' kennis hebben genomen van deze zaak. 'Gezien de ernst van de verdenking is hij, ook al heeft de rechter nog niet geoordeeld, nu geen geloofwaardig vertegenwoordiger van de ChristenUnie en is hij geschorst als fractielid.' Ook de landelijke partijvoorzitter, Ankie van Tatenhove, is duidelijk in haar bewoordingen. "Een verdenking van een zedenmisdrijf is een van de ernstigste verdenkingen die er bestaan," geeft zij aan. "De ChristenUnie zet zich ook politiek in om de veiligheid van iedereen, zeker van kinderen en jonge vrouwen, te waarborgen. We tillen er dan ook zwaar aan dat juist één van onze vertegenwoordigers nu van zo’n misdrijf wordt verdacht. We leven mee met het slachtoffer en haar omgeving.”

Van E. zit voorlopig nog vast en het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

 


Folders