Albrandswaards Dagblad | NAP:'Poller zorgt voor beschadigde auto's op Tijsjesdijk'
mainImage

NAP:'Poller zorgt voor beschadigde auto's op Tijsjesdijk'

7 april 2021, 13:10 uur
Lokaal

De fractie van het NAP heeft vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Albrandswaard, omdat 'de poller op de Tijsjesdijk lijkt te zorgen voor het beschadigen van auto's van inwoners'.

"Er bereiken ons veel klachten van bewoners van de Tijsjesdijk met meldingen van beschadigde auto’s, beschadigde tuinhekken en beschadigde straatverlichting als gevolg van de wegafsluiting door een poller," stelt de fractie van het NAP. "Tevens hebben we op 6 april een gesprek gehad met een ondernemer die gevestigd is aan de Tijsjesdijk die in januari een gesprek heeft gehad met de wethouder over het slechte functioneren van de poller. De ondernemer geeft aan dat de politie en brandweer metregelmaat voor een poller staat die niet goed functioneert met alle gevolgen van dien."

De fractie wil nu van het college weten waarom de poller niet naar behoren functioneert voor bijvoorbeeld de hulpdiensten, wat betekent dit voor bijvoorbeeld aanrijtijden, wat is er tot nu toe ondernomen om het functioneren van de poller te verbeteren en welke stappen gaat de wethouder nemen om overlast voor omwonenden te verminderen. Het is niet bekend wanneer het college inhoudelijk zal reageren op de vragen.