Muziek op Rhoon staat voor de deur komende zaterdag

24 June 2024, 09:51 uur
Lokaal
mainImage
Muziek op Rhoon/PR

Eindelijk is het zo ver! Aanstaande zaterdag 29 juni vindt festival Muziek op Rhoon plaats.  

Stichting Muziek op Rhoon kijkt ernaar uit om alle festivalbezoekers te mogen ontvangen op de prachtige locatie tussen restaurant Tasman en Het Lokaal.  

Mooie locatie en versnaperingen
Net als vorige jaren vindt het festival plaats op het terrein aan de Albrandswaardsedijk, tussen restaurant Tasman en Het Lokaal. De entree is naast restaurant Tasman. In deze prachtige groene omgeving zal van 15.30 tot 1.30 uur doorlopend muziek te horen zijn.  

Line-Up

De organisatie is trots op de line-up die aan de bezoekers wordt aangeboden: op 29 juni staan Son Mieux, DeWolff XL, Sven Hammond XL, Joanne Shaw Taylor en Marlon Pichel op het podium. Op de website is alle informatie over het festival en de artiesten te vinden www.muziekoprhoon.nl Daarnaast zullen de DJ’s Onno Paloma en Ronald Molendijk hun sfeervolle platen draaien.

Welkom vanaf drie uur
Het terrein opent om 15.00 uur en om 15.30 uur begint Marlon Pichel met zijn swingende optreden op het podium. Tijdens zijn optreden bij Live op Zondag maakte hij er een onwaarschijnlijk goed feest van, dus zeker de moeite waard om op tijd binnen te zijn. De barren en de foodtrucks zijn ook vanaf drie uur open.

Eten en drinken

Er is een mooi gevarieerd aanbod aan vooral locale foodtrucks, dus iedereen kan gezellig een hapje eten op het festivalterrein! Van crêpes tot saté, vegan streetfood, broodjes Sol Food carpaccio, patat, angusburgers, borrelplanken, oesters en ijsjes toe. Daarnaast is er weer een aanbod van diverse speciaal bieren, goede wijnen, een barista met goede koffie en ook het cocktailbarretje staat er weer. Er kan tot zondagochtend één uur van al dit lekkers genoten worden.  

Vervoer
De organisatie vraagt de bezoekers om vooral lopend of op de fiets te komen. Vanaf metrostation Rhoon is het festivalterrein 20 minuten lopen of 5 minuten fietsen; de fiets mag mee in de metro. Er is een fietsenstalling bij het festivalterrein. Voor bezoekers die van ver komen is er beperkt parkeergelegenheid dat door verkeersregelaars in goede banen geleid wordt. Navigatieadres: Albrandswaardsedijk 160 in Poortugaal.

Entree
Bij de entree worden de tickets gescand, dit kan op de telefoon. Het is niet toegestaan eigen drank of eten mee te brengen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Voor kinderen van 4 t/m 12 is er nog beperkt speciale kindertickets beschikbaar. Vanaf 13 jaar geldt het normale entreetarief, de laatste Final tickets zijn nu nog te koop. Om aan veiligheidseisen te voldoen zal de leeftijd bij twijfelgevallen worden gecontroleerd. Handig om een ID mee te nemen dus.

Pin-only betalen
Voor de veiligheid kan er op het festival alleen gepind worden. Er kunnen géén cashcards aangeschaft worden met contant geld.  

Statiegeld
Net als vorige jaren wordt gebruik gemaakt van hardplastic statiegeld glazen. Voor een glas betaal je €2,50 statiegeld, dit krijg je bij inlevering weer terug. Op deze manier wordt het milieu zo min mogelijk belast en wordt rommel op het terrein voorkomen. Ook de petflesjes worden apart ingezameld, hier staan aparte bakken met duidelijke stickers voor op het terrein.  

Tickets
Op het moment van schrijven zijn de laatste Final tickets nog te koop. De organisatie geeft aan dat deze naar verwachting binnenkort uitverkopen. Mochten er nog tickets over zijn, dan is het mogelijk aan de deur nog een ticket te kopen via de website of door het scannen van een QR code. Ook hier kan niet met contant geld worden betaald.  

Tot slot
Het bestuur van Stichting Muziek op Rhoon geeft aan dat dit festival niet mogelijk zou zijn zonder de hulp van vele, voornamelijk lokale, sponsoren en is dankbaar voor de steun die zij ook dit jaar weer hebben gegeven. Ook zonder de hulp van vele vrijwilligers kan dit festival niet bestaan! De weersverwachting is perfect. Het belooft een mooi festival te worden.