Meer dan 100 kinderen doen mee aan Boef in de Wijk

10 July 2024, 18:25 uur
Lokaal
mainImage
Albrandswaard/PR

Afgelopen zaterdag organiseerde de gemeente Albrandswaard in samenwerking met de politie het spel ‘Boef in de Wijk’. Meer dan 100 kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool speelden mee, veelal samen met ouders.

Met het spel willen politie en gemeente mensen bewust maken van wat zij kunnen doen bij verdachte situaties. Burgemeester Jolanda de Witte: ‘Als bewoners zie en hoor je veel. En vaak weet je daarom zelf heel goed wat gebruikelijk is in een wijk en wat niet. Dan is het goed om te weten wat je moet doen als je geconfronteerd wordt met een situatie die je niet vertrouwt.’

Tijdens het spel werden kinderen en de betrokken ouders verrast met verdachte situaties en moesten zij op zoek naar de boef. Hierbij kregen zij via social media tips van de politie. Degene die het snelst de boef vond, was de winnaar. Jill, Sebas en Fay konden het best de boef herkennen en kregen hiervoor een prijs uitgereikt door burgemeester Jolanda de Witte. En voor alle deelnemers was er een leuke goodiebag.