Albrandswaards Dagblad | 'Laurenskerk doet mee met pilot testen voor toegang'
mainImage

'Laurenskerk doet mee met pilot testen voor toegang'

7 april 2021, 15:34 uur
Lokaal

Het is zover: de deuren van onder andere musea, monumenten en concertzalen gaan in april voorzichtig even open. Op 9, 10 en 11 april draait de Laurenskerk Rotterdam mee in de landelijke pilot Testen voor Toegang. Komend weekend zijn er verschillende activiteiten in de Laurens waarbij je van harte welkom bent. Er zijn wel twee voorwaarden voordat je naar binnen mag: vooraf koop je online een kaartje via laurenskerkrotterdam.nl en binnen 40 uur voorafgaand aan je komst naar de kerk moet je getest zijn op corona bij een speciale sneltestlocatie.  

Op vrijdag en zaterdag staan de deuren van de Laurens tussen 11-16 uur open voor bezoekers. Omdat we weer ongelooflijk blij zijn dat we weer open mogen, is de toegang die dagen gratis!  Op zaterdag kun je gewoon ‘het dak weer’ op tijdens een torenbeklimming die plaats vinden om 12.00, 13.30 of 15.00 uur. Hiervoor betaal je € 6,- per persoon. De maximale groepsgrootte is 10 personen, dus reserveer tijdig. Zondagmiddag bespeelt Hayo Boerema het grootste orgel van Nederland en vertolkt een van de grootste composities van Olivier Messiaen ‘Livre d’orgue’. Het concert is toegankelijk voor een gereduceerd tarief van € 5,-.     

"Alle ‘normale’ coronamaatregelen blijven in de kerk van kracht. Dus we houden 1,5 meter afstand, ontsmetten onze handen, volgen de speciale looproute etc. Voor de sneltest is het noodzakelijk een afspraak te maken. Doe dat tijdig via www.testenvoortoegang.nl, want de capaciteit is niet onbeperkt. Alle informatie hoe te handelen is te vinden op de website van de kerk zelf," stelt de organisatie.