Kunst- en Atelierroute op 3 & 4 juni in Albrandswaard

29 May 2023, 13:53 uur
Lokaal
mainImage

Dit jaar zal opnieuw de traditionele Kunstroute plaatvinden. Met deelname van leden van de Kunstkring Albrandswaard en een aantal gastexposanten. Diverse ateliers aan huis zijn geopend alsmede bijzondere locaties binnen de gemeente Albrandswaard, die met kunstwerken zijn ingericht.

De Kunstkring bestaat sinds 1997 en beoogt beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen. Dit doet zij middels o.a. deze jaarlijks terugkerende Kunst- en Atelierroute. Maar ook door bijvoorbeeld workshops te organiseren voor kinderen om hen in kunst en cultuur te interesseren. Kunstenaars met verschillende achtergronden en vanuit diverse beeldende disciplines zijn lid van de Kunstkring. Zij werken professioneel of semi-professioneel en hebben een kunst-gerelateerde opleiding genoten. De kunstenaars wonen of werken allen in de gemeente Albrandswaard onder de “rook” van Rotterdam.

Er is dit jaar weer een grote verscheidenheid aan kunstvormen, variërend van schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, sieraden, grafische kunst, foto’s en meer. In het Kasteel van Rhoon is op de Klokkezolder een overzichtstentoonstelling ingericht met werken van alle deelnemende kunstenaars. Tevens zal Blandine van Noordt daar haar schilderijen exposeren. Op de nieuwe website van de Kunstkring kunt u kennis maken met de deelnemende kunstenaars en hun werk. Tevens is daar wat achtergrondinformatie te vinden van de gastexposanten en welke ateliers of locaties geopend zijn om een bezoek te brengen. Het weekeinde heeft meestal goed weer en veel mensen maken een route per fiets langs de diverse locaties.

Eerste weekeinde van juni verhinderd? Op Tweede Pinksterdag (29 mei a.s.) zijn de kunstwerken voor de overzichtstentoonstelling reeds ingehangen en/of geplaatst op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon tijdens de Dag van het Kasteel dus kunt u zich dan een beeld vormen van het gebodene. De route, deelnemers, folder en meer informatie kunt u vinden op de nieuwe website op www.kunstkring-albrandswaard.nl/nieuws/k-a-route-2023.