mainImage

Korfbal: RWA pakt ternauwernood punt bij Fortis

3 oktober 2022, 19:50 uur
Lokaal

De korfballers van eersteklasser RWA uit Poortugaal heeft zaterdag op het nippertje een punt gepakt tegen het Zeeuwse Fortis uit Oost-Souburg. De formatie van coach Edwin Jansen speelde uiteindelijk met 12-12 gelijk.

Beide ploegen draaien nog niet optimaal en dat drukken zij ook uit op het veld, waar er ook moeite is met scoren. Alleen leek Fortis daar afgelopen weekend iets minder last van te hebben. Zij kwamen snel op 2-0, maar een sterk spelend RWA had dit bij rust alweer omgedraagd naar 5-7. Na de theepauze rechtte de thuisploeg de rug en zette het RWA flink onder druk. Dat resulteerde in een 9-7 voorsprong, RWA knokt terug tot 9-9, maar zag Fortis weer uitlopen naar 12-10. Bij die stand kreeg Fortis 2,5 minuut voor tijd een strafworp om het definitief te beslissen, maar zij faalden hierin. "Middels een time out probeerden we nog impact op dit moment te hebben en dat lukte. De strafworp werd gemist en direct scoorden wij de 12-11," licht Jansen toe. "Fortis werd zenuwachtig en ging verkrampt de laatste aanval spelen waar wij de bal nog konden veroveren. En in de dying seconds werd het alsnog gelijk."

Ondanks het puntenverlies was Jansen duidelijk in zijn commentaar. "Overall een goede eerste en zeer matige tweede helft. Echter stond er wel een ploeg die tot het laatst voor een goed resultaat ging en gezien de hele wedstrijd een verdiend punt binnen haalde," laat de coach weten. "Alle ploegen blijven dicht bij elkaar in de poule en de komende twee thuiswedstrijden zijn belangrijk om te klimmen in de stand." Komend weekend treft RWA op eigen veld IJsselvogels uit Moordrecht.