Buytenhof-kok Peter is één van de finalisten in de wedstrijd 'Het Rotterdamse Koningsgerecht', zo laat zij online weten.
Uit de tientallen inschrijvingen zijn vijf finalisten gekozen die tegen elkaar mogen strijden voor de titel tijdens een live cook off. "Super trots zijn we op Peter en zijn prestatie", laat de zorgboerderij weten. De kok zelf is ook enthousiast. "Vanuit de achtertuin van Rotterdam hebben we dit Koningsgerecht bedacht, een oranje en bitter gerecht van lokale producten van De Buytenhof", stelt Peter zelf. Het pastadeeg is op basis van pompoen en is gevuld met kapucijners en boerenkool van eigen land. Verder een falafel van kapucijners, vinaigrette van bier gebrouwen in Barendrecht met granen uit Rhoon.
Ter ere van het 10-jarige jubileum van de Koning en Koningin, wat zij gepast in 010 vieren, organiseren de Buik van Rotterdam en Gaststad Rotterdam hét Rotterdamse Koningsgerecht. De winnaar van de live cook off mag het nieuwe, iconische Rotterdamse gerecht aan de koning aanbieden op Koningsdag. Binnenkort wordt het gerecht beschikbaar in de theeschenkerij.