Albrandswaards Dagblad | Jan Jippes (ex-VVD) initiatiefnemer windturbines Vaanplein
mainImage

Jan Jippes (ex-VVD) initiatiefnemer windturbines Vaanplein

Jan Jippes, links.
21 november 2020, 10:32 uur
Lokaal

Afgelopen week maakte wethouder Tanja de Jonge (GroenLinks) bekend dat twee initiatiefnemers zich inmiddels gemeld hebben voor het realiseren van windturbines in Barendrecht, langs de A15 bij knooppunt Vaanplein. Het betreft enerzijds energieconcern Engie. En anderzijds coöperatie de Groene Stroom: een burgerinitiatief van betrokken inwoners uit Ridderkerk en Barendrecht.

Oud-raadslid en voormalig fractievoorzitter van de Barendrechtse VVD, Jan Jippes, is contactpersoon in Barendrecht voor de groene stroom. De liberaal, gepensioneerd innovator in energie en telecom, sprak onlangs in tijdens een commissievergadering over het project. De Barendrechtse VVD-fractie sprak zich afgelopen jaar uit tegen realisatie van windturbines op Barendrechts grondgebied.

Het windturbineplan is omstreden. Woonwijken in Barendrecht en Rotterdam liggen op minder dan 500 meter afstand van de beoogde locatie. Bewoners zijn bang voor overlast en vrezen waardedaling van hun woningen. Zij overhandigden burgemeester van Belzen onlangs een petitie, die meer dan 1.000 keer werd getekend.