IVN Natuureducatie op zoek naar biodiversiteit in IJsselmonde

28 May 2023, 15:01 uur
Lokaal
mainImage
IVN

IVN Natuureducatie gaat in juni op zoek naar biodiversiteit in Groot-IJsselmonde.

Aan de randen van Groot-IJsselmonde, op Rotterdam-Zuid, zijn bermen die gefaseerd gemaaid worden. Daardoor krijgen insecten (en planten) de kans zich voort te planten (uit te zaaien). De bermen vormen een groen verbindingslint dat belangrijk is voor de biodiversiteit. In deze bermen kom je een diversiteit aan flora en fauna tegen. Elk seizoen zie je de vegetatie veranderen en kom je verschillende soorten dieren tegen.
Met deze wandeling, startend vlakbij treinstation Lombardijen, gaan we de bermen bekijken. Het kan heel verrassend zijn wat er op je pad komt tijdens deze wandeling. Afhankelijk van het weer zullen er vlinders en bijen te zien zijn. We besteden ook aandacht aan de planten in de berm, want die vormen immers de voedselbron voor de imago’s (volwassen insecten) en leveren de afzetplek voor eitjes. Met een deskundige gids ga je speuren naar allerlei insecten bijen, hommels, zweefvliegen en vlinders.

Deelname is gratis. De groepsgrootte wordt beperkt, daarom is inschrijving vooraf verplicht, via [email protected]. De excursie is op 10 juni en vertrekt om 10.00 uur vanaf de Zuidkreek, vlakbij de uitgang (zijde Maasstad ziekenhuis) van NS station Lombardijen. Op de IVN-website zijn alle details terug te vinden, inclusief tijden en een kaartje.