Hoofdklasse: Poortugaal speelt gelijk, Spijkenisse boekt zege

9 April 2022, 16:59 uur
Lokaal

In de zaterdag hoofdklasse A hebben SV Poortugaal en VV Spijkenisse weer belangrijke punten gepakt. De Albrandswaardse formatie van trainer Peter Klomp kwam op bezoek bij Jodan Boys in Gouda niet verder dan 1-1. Ondanks het gelijkspel blijft Poortugaal voorlopig vierde. VV Spijkenisse boekte een belangrijk zege op DUNO D. De formatie van trainer Peter Wubben won op bezoek in Doorwerth met 1-2. In het eerste gelijkopgaande bedrijf zorgde Daan Bourgonje voor de Nissewaardse voorsprong, maar deze verdween na rust als sneeuw voor de zon. Zo'n tien minuten voor tijd scoorde uiteindelijk Mika Weerts de winnende goal: 1-2. Door de belangrijke uitzege ziet Spijkenisse de voorsprog op de concurrenten tegen degradatie groeien. Achilles'29 speelde met 2-2 gelijk bij FC 's-Gravenzande. Rijsoord ging keihard onderuit bij Zwaluwen: 4-0.