mainImage

Hogeschool zoekt gastgezin Albrandswaard voor student

22 juli 2021, 18:05 uur
Lokaal

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Zidan uit Indonesië die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Albrandswaard. Voor Zidan zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022. 

Uitwisseling naar Nederland 

Zidan (16), een gepassioneerde hobbyfotograaf, doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.  Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.  “Ik wil zoveel mogelijke nieuwe ervaringen op doen, meer willen weten over jullie cultuur en taal en nieuwe vrienden maken. Ik hoop dat deze ervaring ons beide rijker maakt," laat de jonge student weten.

Interesse

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. Bent u nieuwsgierig geworden naar Zidan, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via [email protected], bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.


Folders