Het Jungheimer Café Hoogvliet opent haar deuren

10 June 2024, 13:28 uur
Lokaal
mainImage
Argos Zorggroep/PR

Dementie op jonge leeftijd, het zal je maar overkomen… Wat komt er op je af? Hoe ga je hiermee om? En waar ontmoet je lotgenoten? Op maandag 24 juni a.s. om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) opent het Jungheimer Café in het Huis van de wijk, ‘de Zevensprong’, aan de Mosoelstraat 20 in Hoogvliet haar deuren. Dé plek waar mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten informatie kunnen krijgen en lotgenoten kunnen ontmoeten!  

Over het Jungheimer Café

Het Jungheimer Café is een nieuw initiatief van Argos Zorggroep i.s.m. Stichting Alzheimer en Stichting DOCK in Hoogvliet. Het is ontstaan omdat mensen met dementie op jonge leeftijd te maken krijgen met hele andere vraagstukken dan ouderen met dementie. Het Jungheimer Café biedt niet alleen praktische informatie van professionals over hoe om te gaan met dementie op jongere leeftijd, maar geeft ook de kans om te leren van elkaars ervaringen. Het Jungheimer Café zal vier keer per jaar plaatsvinden.

Over de opening

Op maandag 24 juni aanstaande openen zij de deuren om 18.30 uur. De toegang is gratis en ze verwelkomen u graag met een kop koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Om 19.00 uur gaat de officiële opening plaatsvinden door wethouder Ronald Buijt. Daarna worden diverse professionals uit het werkveld bevraagd door de gespreksleider, waarna de aanwezigen hun vragen kunnen stellen en ervaringen delen. "We zullen met elkaar de onderwerpen inventariseren, die we de volgende keren aan de orde willen laten komen," laat de organisatie weten. Het tweede Jungheimer Café vindt op maandag 23 september plaats in het Huis van de wijk, ‘de Zevensprong’ aan de Mosoelstraat 20 in Hoogvliet (Rotterdam), op twee minuten lopen van halte Pieter Stastokweg en parkeermogelijkheid is nabij.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Martin Krommert, programma-manager Dementie op Jonge Leeftijd bij Argos Zorggroep, via e-mailadres [email protected].