Albrandswaards Dagblad | FRANS fleurt De Bouwlust op
mainImage

FRANS fleurt De Bouwlust op

31 juli 2021, 14:31 uur
Lokaal

Hoe mooi kan het zijn om als inwoners zelfbeschikking te hebben over een gebouwencomplex in een vereniging van eigenaren. Samen met je buren te besluiten hoe je het appartementencomplex gaat onderhouden. Daarnaast moet je gezamenlijk sparen in het reservefonds voor toekomstige uitgaven waarbij het onderhoudsboekje wel gewoon moet kloppen. Kortom, binnen de VvE moet je veel regelen en veel vergaderen. Het is een mooie taak, maar soms ook erg zwaar. Het lijkt soms wel op een gemeenteraad in het klein.

Frans:"Toen ik aankwam had ik heel even…heel even maar, de neiging om als kale man, lopend in een vinex buurt met vier bosjes bloemen keihard te roepen “Goedeeeeeenavond Portland”. Puur om te kijken hoe men reageert. Het feit dat ik geen geldkoffertje bij me had en ik niet Gaston Starreveld ben heb ik dat maar achterwege gelaten."

Met een grote glimlach stond Jan Van Zaalen al op te wachten. “Ik zag je al heen en weer rijden,” zei hij. Oeps …Dat het inparkeren even niet zo lekker ging had hij dus ook gezien. “Er was een plekje hier bijna voor de deur”, zei hij, “maar kom verder de koffie staat al klaar.” Binnen een paar minuten vergezelde Petry, Stanley en Gina (het driekoppige VvE bestuur) ons. Het viertal woont geweldig mooi aan het water, met uitzicht op het Buijtenland van Rhoon, zo aan de rand van Portland. En zeker op zo’n mooie zonnige dag als die dag, is het een genot om daar te wonen. Dit konden ze dan ook alle vier beamen.

Wie zelf ooit eens een VvE vergadering heeft bijgewoond weet dat dat niet altijd over rozen gaat. Soms moeten er ingrijpende besluiten worden gemaakt, wel afgewogen en in het belang van het collectief. Het is dan ook de kunst om er samen uit te komen, je bent immers buren. Dat allemaal in de eigentijd. Jan:”Juist om mijn blijk van waardering uit te spreken en te motiveren heb ik jullie genomineerd bij Frans.” Blij met de steun en waardering werden er vervolgens leuke herinneringen opgehaald en diverse (o.m. groenonderhoud en gemeentelijke) zaken besproken. De koffie smaakte goed en de avond was een succes.

Wil jij ook eens iemand in het zonnetje zetten? Mail dan naar: [email protected] o.v.v.: bloemetje.