Diamantgemeente BPA organiseert bijeenkomst in Barendrecht

27 May 2023, 18:07 uur
Lokaal
mainImage
Diamantgemeente BPA/PR

De Diamantgemeente BPA (Barendrecht, Pernis en Albrandswaard red.) organieert op 4 juni een speciale studiebijeenkomst, zo laat de organisatie weten.

"Als ik in Turkije geboren was, was ik een moslim geweest. Je hoort dat vaak en vermoedelijk bekruipt die gedachte ons allemaal weleens. Ons buurmeisje is hindoe, de verzorgster van onze opa of oma heeft een hoofddoekje om en is moslim. Zij zijn net zo zeker van hun geloof als ik. Als je christen bent, waarom zou mijn geloof dan waar zijn en die van hen niet? Zouden alle religies niet op hetzelfde neerkomen?", zo laat de organisatie weten. "Dat is de vraag die we samen met dominee Wilschut onder ogen willen zien in een studiemoment in de Triomfatorkerk op zondag 4 juni a.s. om 16:30 uur."

Zij vervolgt. "Er is een lied en een gebed, maar het grootste deel van het uur dat we bij elkaar willen zijn, wordt gevormd door een lezing met interactieve vragen, om samen na te denken over de religies. En of het christendom bijzonder is, of niet…En welke houding we aannemen als christen tegenover een anders gelovige." Van harte welkom, jong en oud, voor deze interactieve studiebijeenkomst op 4 juni om 16.30 in de Triomfatorkerk aan de Gebroken Meeldijk in Barendrecht. Tevens zal er onder begeleiding van het mooie orgel geregeld gezongen worden. De kerk is open vanaf 16.00 uur.