Chip gratis uw kat in Albrandswaatd

11 November 2021, 08:26 uur
Lokaal
mainImage

In 2020 raakten in Nederland ruim 48.000 katten vermist. Bent u ook weleens bang dat uw kat vermist raakt en is hij nog niet gechipt? Doe dit dan gratis in de maanden november en december bij één van de deelnemende dierenartsen.

Als uw kat een chip heeft en geregistreerd is, vergroot het de kans aanzienlijk dat hij weer bij u wordt teruggebracht als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis.

De Dierenbescherming en gemeente Albrandswaard slaan de handen ineen en bieden deze gratis chip- en registreeractie voor alle Albrandswaardse katteneigenaren aan. Dierenartsen in Albrandswaard en omgeving werken hier belangeloos aan mee.

Hoe werkt het?

De chip kunt u in november en december laten plaatsen bij één van onderstaande dierenartsen. Let op: zolang de voorraad strekt!

• Dierenkliniek Den Otter, Dorpsdijk 16 in Rhoon
Telefoon: (010) 506 71 50 / e-mail [email protected]

• Dierenkliniek Ridderkerk, locatie Middenbaan, Achterom 119 in Barendrecht
Telefoon: 085 273 19 19 / e-mail [email protected]

• Dierenkliniek Ridderkerk, locatie IJsselmonde, Kerstendijk 7 in Rotterdam
Telefoon: 085 273 19 19 / e-mail [email protected]

• Dierenkliniek Rotterdam-Zuid, Roerdomplaan 2 in Rotterdam
Telefoon: (010) 429 01 78 / e-mail [email protected]

U kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen of mailen om een afspraak te maken. De dierenartsen houden uiteraard rekening met de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Voor wie en wanneer?

Let op: alleen Albrandswaardse katten kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts vraagt u daarom om een ID. De actie loopt tot en met 17 december 2021. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij!

Is uw kat al gechipt?

Controleer af en toe of alle gegevens nog kloppen in de databank. Bent u verhuisd of heeft u een nieuw telefoonnummer? Geef dit dan door aan de databank. Gaat u naar de dierenarts? Laat dan meteen even controleren of de chip goed zit en werkt.

Wat als u een kat gevonden heeft?

Als u een kat heeft gevonden kunt u bij elk asiel en elke dierenarts in Nederland de chip uit laten lezen. Op die manier kan de kat weer bij zijn baasje teruggebracht worden.