mainImage

Buijtenland van Rhoon benaderd door ArtEZ University

23 september 2022, 11:59 uur
Lokaal

Het Buijtenland van Rhoon is benaderd door een docent van ArtEZ University of the Arts; Txell Blanco samen met onafhankelijk provinciaal adviseur ruimtelijk kwaliteit (PARK) van Zuid-Holland; Noël van Dooren en Jan Willem van der Schans van Taskforce Korten Keten met de vraag of derdejaarsstudenten van de Academie van Bouwkunst aan ArtEZ in dit gebied onderzoek mogen doen.

Onderzoeksvraag
Stel je een plek voor in het Buijtenland van Rhoon waar bewoners en stedelingen lokaal hun boodschappen kunnen doen en tegelijkertijd leren over de natuur. Hoe zou zo’n plek eruit zien? Dat is de vraag waar studenten van de ArtEZ University of the Arts in Arnhem afgelopen jaar mee aan de slag zijn gegaan.

Academie van Bouwkunst
ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die hier de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Het motto is: kunst verandert. Hier zit ook de Academie van Bouwkunst. Studenten van deze studie onderzochten: ‘Bestaat er een plek die de transitie naar een regionaal en duurzamer voedselsysteem sterk kan beïnvloeden en zelfs versnellen?’
Sterkere verbinding tussen stad en platteland Het resultaat presenteren ze op 5 oktober bij de Buytenhof. Aan de hand van ontwerpen, tekeningen, teksten en andere vormen van media laten de studenten zien hoe je op een conceptuele en vernieuwende manier de regionale voedselketen via lokale producten naar een breder publiek kunt brengen met een gebouw, plek of route in het Buijtenland van Rhoon.

Presentatie
Benieuwd naar hun bevindingen? Kom dan ook naar de presentatie op woensdagavond 5 oktober op de Korenzolder in de Buytenhof, Rijsdijk 98. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.00 uur welkom, de avond duurt tot 21.00 uur en is gratis te bezoeken. Graag vooraf aanmelden via [email protected]


Foto: Isabelle Boon
Folders