'Bewoners starten petitie tegen nieuwbouw Valckesteijnsebos'

4 April 2021, 17:37 uur
Lokaal
mainImage

De wethouder Ronald Schneider van de gemeente Albrandswaard heeft een plan ingediend om het Valckesteynsebos om te toveren in een betonnen nieuwbouwwijk met hoogbouw. Omwonenden zijn daar tegen en zijn daarom nu een online petitie gestart.

Petitie

De petitie heeft een helder doel. "Wij,  de bezorgde bewoners van Albrandswaard, constateren dit plan," stellen de initiatiefnemers. "Wij zijn enorm geschrokken van de plannen die de gemeente Albrandswaard heeft met dit prachtige stuk natuur en wandelgebied. De mensen komen van verre om hier te wandelen met de hond of om van de mooie omgeving te genieten."

Tevens is dit stuk bos, liggend tussen de Oud Rhoonsedijk en de Limes, door de provincie destijds aangelegd als 'Ruimte om de stad', om meer natuur in en om de stad te krijgen. Er lopen reeën en er wonen diverse bosvogels.

De omwonenden verzoeken de gemeente iets concreets. "Met deze petitie willen wij ervoor zorgen dat de 'Omgevingsvisie Albrandswaard 2040' gewijzigd wordt en dat de plannen met dit bos er niet meer in voorkomen. Als bewoners van Albrandswaard laten wij het niet toe dat dit mooie natuurgebied plaatsmaakt voor woningbouw! Nu niet, en nooit niet." Teken deze petitie om het bos te behouden en deel hem alstublieft zo veel mogelijk: https://valckesteynsebos.petities.nl/.