Alma Sola Cello Quartet 8 oktober in Kasteel van Rhoon

18 September 2023, 12:05 uur
Lokaal
mainImage
Kasteel van Rhoon/PR

Het eerste concert in de serie Kamermuziek van de commissie klassiek binnen de Stichting Kasteel van Rhoon op zondag 8 oktober is een optreden van de vier cellisten van het Alma Sola Cello Quartet.

Ze leerden elkaar kennen aan het Rotterdamse conservatorium tijdens de lessen van hun gemeenschappelijke leraar, Herre-Jan Stegenga, waar ook hun nieuwsgierigheid om als kwartet samen te gaan werken werd gewekt.
Het is niet gebruikelijk om in een kwartet hetzelfde instrument te spelen; dat maakt het een veeleisend, maar tegelijkertijd vruchtbaar proces. Het opende voor de vier cellisten van het Alma Sola Cello Quartet een deur om te gaan experimenteren met de mogelijkheden binnen de verschillende registers van hun instrument, waarbij ieder van hen zijn eigen rol in het kwartet vond.Het repertoire van dit frisse ensemble is een samensmelting van verschillende stijlen, van klassieke tot moderne muziek. Het viertal bestaat uit Sophie Ehling, de Italiaan Alessandro Fornero, de Spaanse Laura Gonzalez Badenes en ook Maria Biarge Carnicer uit Spanje sluit aan.

Kaarten online via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/programma/alma-sola-quartet of op 8 oktober voor aanvang ook te koop aan de deur à € 17,50. Voor een impressie zie deze uitvoering www.youtube.com/watch?v=a4p5-Inml4A.