mainImage

Albrandswaard zet strijd voort tegen heling

23 juni 2022, 18:45 uur
Lokaal

De gemeente Albrandswaard werkt samen met politie en het Openbaar Ministerie om heling nog harden tegen te gaan. Medewerking van handelaren, opkopers en inwoners is belangrijk bij het voorkomen en aanpakken van heling.

Daarvoor gebruiken de partijen twee belangrijke middelen: de website www.stopheling.nl voor inwoners en het Digitaal Opkopers Register (DOR) voor handelaren en opkopers. Hiermee wordt de afzetmarkt van gestolen goederen verkleind en wordt het aantal woninginbraken, fietsdiefstallen en auto-inraak teruggedrongen.

Wat is heling nu eigenlijk?
Bent u ooit wel eens in de gelegenheid geweest om voor een klein bedrag een fiets te kopen op straat of een online marktplaats? Of is u wel eens een product aangeboden dat 'van de vrachtwagen is gevallen'? De aankoop van dit soort goederen lijkt onschuldig en kan aantrekkelijk zijn. Er bestaat echter een kans dat u een product koopt dat gestolen is. U bent strafbaar als u gestolen spullen koopt terwijl u had kunnen bedenken dat het gestolen is. Let daarom goed op als u tweedehands iets wilt kopen. Kijk voor de complete werkwijze van de partijen verder op https://bit.ly/39KhgHE.


Foto: Digitaal Dagblad
Folders