mainImage

Aftrap snelheidsmeter met beloning 4 oktober in Rhoon

4 oktober 2021, 19:25 uur
Lokaal

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont. Die staat sinds maandag in Rhoon aan de Waalstraat. De Safety-safe, zo heet de snelheidsmeter, beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden door geld in de digitale spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag wordt besteed aan een door de bewoners gekozen doel voor de buurt. Op maandag 4 oktober 2021 om 16.00 uur vindt de aftrap aan de Waalstraat. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De Waalstraat is een 30-km zone, waar door veel weggebruikers te hard wordt gereden. Bewoners hebben aangegeven dat ze zich hier zorgen om maken. Daarom heeft de gemeente Albrandswaard gekozen voor een inzet van de Safety-safe. Deze inzet wordt door de bureaus Keijzer en XTNT uitgevoerd.

Hoe werkt de Safety-safe?
Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De Safety-safe staat vier weken in de straat. Daarna wordt het eindbedrag bekendgemaakt en besteed aan een door de bewoners gekozen doel. In Rhoon zal dit bedrag worden besteed aan hoge beplanting op de versmallingen langs de weg. De Safety-safe is een beproefd concept, dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse gemeenten. Op www.safetysafe.nl staat meer informatie.

 


Folders