Albrandswaards Dagblad | 15 jaar wandelen in en om Albrandswaard met SPAL
mainImage

15 jaar wandelen in en om Albrandswaard met SPAL

19 september 2021, 16:15 uur
Lokaal

Vanuit de toenmalige Sportstichting was er een vraag gekomen of er mogelijkheden waren om Nordic Walking te beoefen. Nordic Walking was toen helemaal in. Een actieve outdoor wandelsport StichtingSPAL heeft het opgepakt. Subsidie van de gemeente gekregen voor een set poles (wandelstokken) en op  31 augustus 2006 is stichtingSPAL gestart met NW lessen te geven in en om de Rhoonse grienden. Veel wandelaars hebben het nordic walking als prettig ervaren en wilden er mee verder als sport – beweeg activiteit in groepsverband. De Wandel jeFit groepen zijn verder uitgebreid met wandelaars die niet met een “stok” wilden lopen. Sportief Wandelen en Nordic Walking gezamenlijk in een groep.

In de loop der tijd zijn er meerdere groepen ontstaan met aangepaste doelstellingen zoals, Wandel-je-Fit trainingen om je Leefstijl te verbeteren, fitter en slanker te worden, Nordic Walking  leren en  verbeteren en hierdoor nog meer energie te verbruiken door meer spieren te gebruiken en te versterken. Wekelijkse wandelingen in groepsverband over een langere afstand  7 tot 10 km. Mantelzorgers van SWA om te “ontzorgen”.

Wandel jeFit extra groep. Deze  groep waarvan sommige minder mobiel zijn, operaties hebben onder gaan, diabeet zijn en lichte handicap hebben, meer moeten bewegen voor hun gezondheid enzovoorts. Momenteel doen er wekelijks tussen de 60 en 70 personen mee dan deze groepswandelingen. Ook al 15 jaar is er de samenwerking met het Lokaal (voorheen Base Line – JCA). Samenwerking met oa Huttenbouw weken, organiseren met Vitaal markten, Koninginnedagen, Dag van het Park, samenwerken met de Buurtsportcoaches, het Akkoord van Albrandswaard. Het Lokaal is al jaren het onderkomen van stichtingSPAL met goede afspraken. StichtingSPAL is een stage adres voor o.a. beginnende en gevorderden KWBN wandeltrainers voor niveau 1 – 2 -3 en Fitstapcoaches (niveau 4), SPAL heeft een (1) niveau 4 (coach),  een (1) niveau 3, een (1) niveau 2 en drie (3) niveau KWBN wandeltrainers -  begeleiders. Wekelijks wordt er informatie verstrekt zoals de weekroute via de nieuwsbrief van www.sportbalans.nl.