Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

4 June 2023, 22:01 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

Een woordvoerder laat weten dat de oorzaak van deze en de vorige storing niet bekend is. Het lijkt er volgens hem op dat het gaat om hetzelfde euvel, maar dat moet onderzocht worden. Bij de eerste storing werden de systemen gereset, waarna het treinverkeer kon worden hervat. "Dat zal nu ook wel gebeuren", zegt de woordvoerder, maar er moet volgens hem ook duidelijkheid komen over de oorzaak, zodat het treinverkeer niet weer op korte termijn moet worden stilgelegd.

ProRail stelde eerder dat een storing zoals deze niet is op te vangen door telefonisch contact met de machinisten, omdat in en rond Amsterdam ontzettend veel treinen per uur rijden. De spoorwegbeheerder meldt dat met man en macht gewerkt wordt aan een oplossing.

Een woordvoerder van ProRail zei eerder de hinder voor de reizigers vervelend te vinden, in het bijzonder voor de mensen die op weg zijn naar het concert van popster Harry Styles in de Johan Cruijff ArenA. Vanwege de storing was al besloten dat het concert van Styles een kwartier later begon, namelijk om 21.15 uur, aldus concertorganisator MOJO.


Door: ANP