mainImage

Studenten bibberen door de hoge energiekosten

7 december 2022, 09:09 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Studenten zitten massaal in de kou door de opgelopen energietarieven, leert een rondvraag van het AD. Huisbazen zetten de verwarming extreem laag en in studentenhuizen ontstaan ruzies over wat een acceptabele leeftemperatuur is.

Afgelopen weekend schreef columnist Beau van Erven Dorens nog dat zijn studerende zoon Bobbie de temperatuur thuis zeer aangenaam vindt in vergelijking met die in zijn studentenhuis in Utrecht. "Vanwege kostenoverwegingen staat daar alleen in de gemeenschappelijke kamer de verwarming aan. Hij slaapt noodgedwongen met trui en sokken aan, maar mort daar verder niet over."

Bobbie is lang niet de enige student die kleumend op zijn studentenkamer zit, terwijl de winter nog moet beginnen. "Wij horen van veel studenten die in de kou komen te zitten door huisbazen die ineens de verwarming lager zetten", vertelt Joram van Velzen, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), die zelf ook in deze situatie verkeert. "Dat is nu al onacceptabel, maar het wordt ronduit onveilig als het nog kouder gaat worden. Huisbazen kunnen ook besparen op hun energiekosten door te investeren in dubbel glas." Voorzitter van het Interstedelijk Studentenoverleg ISO Terri van der Velden hoort ook veel verontrustende geluiden in haar omgeving.

 


Door: ANP