Oud-voorzitter senaat Broekers-Knol (VVD) verkenner Noord-Holland

19 March 2023, 11:43 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Oud-staatssecretaris en oud-voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol (VVD) wordt de verkenner voor de coalitie in Noord-Holland. Dat laat de grootste partij in de provincie BBB weten, die Broekers-Knol zaterdagochtend heeft voorgedragen als verkenner. Broekers-Knol gaat de komende tijd met de partijen in gesprek om te onderzoeken welke coalitie mogelijk is in Noord-Holland, meldt de BBB.

"Met Ankie Broekers-Knol hebben wij een verkenner met ruime ervaring in het openbaar bestuur waar wij het volste vertrouwen in hebben", aldus BBB-lijsttrekker in Noord-Holland Ingrid de Sain. Eerder zaterdag werd bekend dat eveneens oud-staatssecretaris van de VVD Fred Teeven de verkenning gaat leiden in Zuid-Holland.

Broekers-Knol was tussen 2013 en 2019 voorzitter van de Eerste Kamer. Tussen juni 2019 en januari 2022 was ze staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

In Noord-Holland is de uitslag nog niet definitief, er wordt onder meer gewacht op de definitieve uitslag in Amsterdam. Met bijna alle stemmen geteld staat BBB in de voorlopige uitslag voorop met 14,2 procent van de stemmen, gevolgd door VVD met 13,1 procent van de stemmen. Daarna komen GroenLinks en PvdA, met ieder voorlopig 10,8 procent van de stemmen.

 


Door: ANP