Albrandswaards Dagblad | Ontslagen Mona Keijzer is welkom bij Wybren van Haga
mainImage

Ontslagen Mona Keijzer is welkom bij Wybren van Haga

Wybren van Haga.
25 september 2021, 15:50 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Op de dag dat het coronatoegangsbewijs bij de meeste horeca en evenementen wordt ingevoerd, zette Keijzer (CDA) in De Telegraaf vraagtekens bij de coronapas. "Je ziet dat het steeds moeilijker uit te leggen is waarom die pas op de ene plek wel nodig is en op de andere plek niet", zegt Keijzer in een interview met de krant.

Demissionair premier Mark Rutte heeft de uitzonderlijke stap genomen en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) per direct ontslagen na kritiek op de invoering van het coronatoegangstbewijs.

"De uitspraken (...) gedaan in het interview van De Telegraaf van vandaag, verdragen zich niet met besluiten die de ministerraad recentelijk heeft genomen, en die van belangrijke en zwaarwegende aard zijn", aldus een verklaring van de premier.

“Wij zijn zeer verheugd dat er binnen het kabinet toch nog mensen met gezond verstand zitten. We roepen andere kabinetsleden op om het voorbeeld van staatssecretaris Keijzer te volgen”, aldus Wybren van Haga. De voorman van Belang van Nederland heeft Keijzer een lidmaatschap aangeboden van Neerlands nieuwste politieke stroming.


Foto: ANP