Albrandswaards Dagblad | Ministers: we hebben Herstel-NL niet gevraagd te stoppen
mainImage

Ministers: we hebben Herstel-NL niet gevraagd te stoppen

Wopke Hoekstra.
23 februari 2021, 12:41 uur
Landelijk

Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Bas van 't Wout (Economische Zaken) ontkennen dat er druk is uitgeoefend op Herstel-NL, een initiatief om met een alternatieve corona-aanpak de lockdown te beëindigen. De voorzitter van Herstel-NL liet eerder weten benaderd te zijn "door kringen rond het kabinet met het verzoek om de campagne van Herstel-NL tijdelijk te staken tot na de verkiezingen".

Hoekstra stelt dat hij vorige week met de groep gesproken heeft, maar ontkent dat hij de club vroeg te stoppen met hun activiteiten. Van 't Wout zegt dat er volgens hem niet daarna nog met Herstel-NL is gesproken en dat ook hij hen niet verzocht heeft hun campagne te staken.

Herstel-NL kreeg de afgelopen dagen veel aandacht in de media, nadat vorige week een landelijke campagne werd gelanceerd. Het actieplan van de groep professionals, onder wie artsen en wetenschappers, moet verdere schade aan de maatschappij helpen voorkomen.

Door de corona-aanpak meer te baseren op de "reële gevaren" van het virus en gerichte bescherming van kwetsbare groepen zouden het onderwijs, de economie en het sociale leven snel weer op kunnen starten. Op het plan kwam veel kritiek. De initiatiefnemers, waarvan er maandag een aantal opstapten, doen allemaal op persoonlijke titel mee, liet een woordvoerder van Herstel-NL eerder weten.


Door: ANP | Foto: ANP