Albrandswaards Dagblad | Baudet over 10 jaar Rutte: een ravage!
mainImage

Baudet over 10 jaar Rutte: een ravage!

16 september 2020, 16:45 uur
Landelijk

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen opent Forum voor Democratie leider Thierry Baudet de aanval op tien jaar VVD-beleid onder Rutte. De politicus lichtte daarover al een tipje van de sluier op toen hij gisterenavond met Lodewijk Asscher (PvdA) in debat ging bij TV-programma Jinek. Baudet stelt dat Rutte en de VVD van vrijwel elk dossier een puinhoop hebben gemaakt. Hij wijst daarbij op onder andere het alsmaar opgelopen woningtekort, op de meer dan 750.000 niet Westerse immigranten in 10 jaar tijd en op het achtergebleven besteedbaar inkomen van Nederlandse huishoudens in vergelijking met andere landen in Europa. “Een ravage”, aldus Baudet.  

Forum voor Democratie stelt daar ander beleid tegenover. Deze week presenteerde de partij een video met een lange termijn visie op 2040. Als aftrap richting de verkiezingen van 17 maart 2021 die over een half jaar plaatsvinden. Forum voor Democratie tapt daarbij uit een ander vaatje dan het kabinet. Baudet: “In plaats van geld uitgegeven aan Brussel, aan massale immigratie en aan onzinnige klimaatplannen kiezen wij voor lastenverlichting. En voor investeren in infrastructuur, onderwijs, zorg en veiligheid. Beleidsterreinen die onder tien jaar Rutte zijn uitgewoond.”

De FVD-politicus zal waarschijnlijk pas laat in de avond zijn algemene beschouwingen uitspreken. De partij zendt de bijdrage van Baudet live uit op YouTube.