Nederlands Filmfonds bezoekt Rotterdamse filmmakers

12 February 2024, 17:39 uur
, Rotterdam & Regio
mainImage
Islemunda.nl

Hoe krijg je een bioscoopfilm gefinancierd? Het is een vraag die vrijwel alle makers bezighoudt. Op woensdag 21 februari organiseert Film Platform Rotterdam daarom een avondvullend programma over dit onderwerp. Vertegenwoordigers van het Nederlands Filmfonds, de NPO en Tangerine Tree delen hun kennis over het schrijven en indienen van de beste filmplannen in Podium Islemunda.

Namens het Nederlands Filmfonds komen Jolijn van Rees en Kaweh Modiri naar Rotterdam. Van Rees werkt als projectbegeleider voor korte films en Modiri is actief als Consulent Speelfilm. Gezamenlijk geven ze een presentatie over de werkwijze van het fonds. Daarnaast schuiven er met Nienke Korthof van Tangerine Tree en Tamara Vuurmans (NPO) twee ervaren producenten aan in een panelgesprek.

De avond wordt afgetrapt door docent en cameraman Rieks Soepenberg, die een technische workshop verzorgd met behulp van actrice Jennie Cruz Calvo. De presentatie is in handen van acteur en producent Hans Dekker. Tussendoor is er voor de deelnemers uitgebreid de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te netwerken. Op die manier is er een avondvullend programma georganiseerd, dat voor een brede groep filmmakers interessant is.

Film Platform Rotterdam is een organisatie die zich belangeloos inzet voor de verbetering van de Rotterdamse filmsector. De stichting organiseert evenementen, deelt informatie via een eigen online platform, zet makers in de schijnwerpers via de eigen social media kanalen en is het eerste aanspreekpunt voor de sector vanuit de gemeente Rotterdam. 

Het kennis- en netwerkevent van Film Platform Rotterdam vindt plaats op woensdag 21 februari van 19.00 tot 23.00 uur in Podium Islemunda. De entreeprijs bedraagt 7,50 Euro, tickets zijn verkrijgbaar via de website van Film Platform Rotterdam. 

Volledig programma:
18:30 - 19:00: Inloop
19:00 - 20:15: Programma deel 1: Technische workshop met trainingsacteur
20:15 - 20:45: Pauze en netwerkmogelijkheid
20:45 - 22:00: Programma deel 2: Masterclass subsidieaanvragen en filmplannen schrijven