Feyenoord wint van AS Roma in De Kuip (1-0)

13 April 2023, 20:52 uur
, Sport
ANP

Feyenoord heeft het thuisduel met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League gewonnen (1-0). Mats Wieffer maakte in de 53e minuut het enige doelpunt. De middenvelder, vorig seizoen nog actief voor Excelsior, trof doel met een afstandsschot. Beide ploegen treffen elkaar komende donderdag in Rome voor de return.

Feyenoord ontsnapte in de slotfase van de eerste helft aan een achterstand. Lorenzo Pellegrini miste in de 43e minuut een strafschop, na een handsbal van Wieffer. Even na de goal van Wieffer kopte verdediger Roger Ibanez van AS Roma op de lat. Een oplettende Oussama Idrissi bracht vervolgens redding op de doellijn.

AS Roma zag drie belangrijke spelers uitvallen in De Kuip, waar de toeschouwers zich goed gedroegen. Paulo Dybala,Tammy Abraham en Pellegrini moesten zich geblesseerd laten vervangen. Het is onduidelijk of ze er volgende week bij zijn in Stadio Olimpico.

AS Roma versloeg Feyenoord vorig jaar in de finale van de Conference League (1-0).