Burgemeester Aboutaleb heropent Winkelcentrum Zuidplein

25 January 2023, 17:14 uur
, Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Na een grootscheepse verbouwing heeft op woensdag 25 januari 2023 burgemeester Aboutaleb Winkelcentrum Zuidplein officieel heropend. Het ging gepaard met een feestelijk programma waar veel Rotterdammers op af kwamen. De upgrading van Zuidplein richtte zich de afgelopen jaren vooral op het verbeteren van de kwaliteit, beleving en de verblijfswaarde van het winkelcentrum. Entrees, passages, pleinen en inrichting zijn sterk verbeterd.

Het winkelcentrum heeft door het verwijderen van loopbruggen, realiseren van strakke hoge shopfronts, aangepast materiaalgebruik en bijzondere verlichting en meubilair een transparantere en frisse ‘look’ gekregen. Stijgpunten van en naar de parkeergarage zijn vernieuwd en voorts is als onderdeel van het project Hart van Zuid, het winkelcentrum uitgebreid met een nieuwe passage waarin circa 7000 m2 winkeloppervlak is opgenomen.

Als onderdeel van de totale planvorming zal begin 2024 de aansluiting tussen het winkelcentrum en het metrostation aanzienlijk worden verbeterd, waardoor consumenten/reizigers zonder barrière in en uit kunnen lopen.