Rotterdam moet af van het Calimerocomplex

27 April 2023, 20:15 uur
Columns
mainImage

Jezustyvustering. Om het maar weer eens op z’n ouderwets Rotterdams te zeggen. Die Koningsdag was wel erg goed hé? Kijk, ik ben een SPer en een republikein in hart en nieren. Maar van mij had er nog wel een miljoentje bij gemogen. Venijn zit in het einde van de column, lieve linkse vrienden…

Ben een ouwe witte mopperaar maar dit verdient een compliment. Bang dat de rest van Nederland met verbazing heeft zitten kijken. Zwart, wit, geel, bruin, regenboog. Alles door elkaar. Kennen ze alleen van de kauwgumplaatjes. Is weer eens wat anders dan carbietschieten, gezellig hooibalen stapelen en wc pot gooien. Koekhappen kan vanaf nu ook niet meer. Het Nederland van aap noot mies bestaat hier niet meer. Laat staan het ‘Tuinpad van mijn vader’.

Was altijd al de stad van Bordewijks Karakter en Bint geweest maar dat intellectueel terzijde.

OnNederlands. Dat is Rotterdam.

We zitten boven op de apenheuvel. Dus het wordt nu tijd om het Calimerogedrag vaarwel te zeggen. En dat het college uit zijn winterslaap ontwaakt.

Live up to your expectations.

We zijn met afstand de stad van Nederland. Een voorloper. Dus ontwaakt verworpenen der aarde!

Chantal, als de markt niet je torentjes bouwt, doe het dan zelf. Was ooit honderd jaar geleden de oplossing voor volkshuisvesting. Vraag maar aan je commissie Bouwen en Wenen.

Vincent, koop enorm luxe tramstellen waar je zoevend comfortabel door de stad reist en laat gewoon overal onze rails liggen. Je bent wethouder van de beste stad van Nederland. Wat kan jou het nou schelen.

Faouzi, ben je al wakker? Zorg voor de mensen. Kom een keer met een plan en loop niet achter de feiten aan.

Tja, en dan Leefbaar. Leeft in het verleden. De achterban sterft hard uit in de flats van Ommoord. Koningsdag gezien? Moet zeggen het was wel heel erg schoon en veilig die route van de Koning. Compliment. Maar wat nu?

Nieuwe tijden mensen. Moeten ff wennen. Maar pak die handschoen op zodat de komende generaties ook trots kunnen kijken naar de Presidentsdag in Rotterdam. Benieuwd of Lee Towers er dan bij is.