Albrandswaards Dagblad | Op koers voor Feyenoord City, wel zonde

Op koers voor Feyenoord City, wel zonde

mainImage

Wat zonde om zo’n mooie plek aan de Maas op te offeren aan een nieuw stadion voor Feyenoord.

Zonde, want de langs de rivier gelegen locatie zou prima bebouwd kunnen worden met woningen. Er is plek voor projecten net zo hoog of zelfs hoger dan de Zalmhaventoren. Het uitzicht is even mooi.

Kies je voor de bouw van een nieuw stadion op een andere plek, dan kan je duizenden woningzoekenden extra welkom heten langs het water op Zuid. Mensen met een goed gevulde portemonnee. Want een aan de rivier gelegen appartementje kost een aardig centje.


Wat zonde om bijna een half miljard euro te steken in het bouwen van een voetbalstadion op zo’n mooie plek aan de Maas. Eens in de twee weken krijg je op zondag een groep voetbalsupporters over de vloer, die garant staan voor wanorde en chaos. En dan zullen er óók nog op wisselende dagen popconcerten en andere evenementen zijn, die eveneens hinder met zich meebrengen. De toekomstige kopers van de woningen, die er naast worden gebouwd, gaan het merken.

Wat zonde om een nieuw stadion op deze unieke rivierlocatie te bouwen. Zo’n voetbalclub genereert zijn supporters toch veel soepeler op een wat meer afgelegen plek? Zie FC Den Haag. Ook nog maar de vraag of dat ooit een optie wordt. Want wat is er mis aan de Kuip? Aan het behouden van dit Rotterdams erfgoed voor zijn oorspronkelijke bewoner? Niks toch?

Het heroverwegen van Feyenoord City is niet aan de orde. Het gemeentebestuur ligt op koers om het plan voor de nieuwe Kuip te realiseren. Men zal zeggen, dat het heel mooi gaat worden. Geef ze eens ongelijk. Dat mag ook wel als je het hebt over een investering van 1,5 miljard.

De tegenstanders van nu zijn er niet gerust op. En Willem van Hanegem ook niet. Uit protest heeft hij aangekondigd nooit een stap in dat nieuwe stadion te zullen zetten. De Kromme zal de enige niet zijn. Een hele generatie supporters, die vanwege de Kuip en hun liefde voor Feyenoord van Zuid zijn gaan houden, staat klaar om het voorbeeld van Van Hanegem te volgen.