Leefbaar en Denk laten de gewone Rotterdammert in de steek

15 April 2023, 09:57 uur
Columns
mainImage

Eerlijk gezegd ben ik niet zo van ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Het kan mij niet genoeg over de top zijn. Dat is een persoonlijke mening. En met de gewone Rotterdammert bedoel ik iedereen die deze stad zo aangenaam maakt. Want je kan er mee lachen zo in het wild op straat.

Alleen de ‘gewone’ Rotterdammert wordt nu al decennialang keihard genaaid. In een darkroom is het rustiger. Kijk van de neoliberalen zou je het kunnen verwachten. Van de van de werkelijkheid losgezongen Yuppen ook. Maar van de partij die zegt juist voor je op te komen niet.

Iedereen wil natuurlijk een stad die schoon, heel en veilig is. Lijkt me een basisbehoefte. Het gaat er om wat je daarna doet.

De gewone Rotterdammert is al zijn huis uitgejaagd met de Woonvisie. Door gemeentegrond als vrije markt te beschouwen kunnen corporaties al niet eens meer bouwen voor de gewone Rotterdammert.

En dan nu wordt ook nog eens de gewone Rotterdammert uit de tram gejaagd. Door een plan van spreadsheet fetisjisten die geen idee hebben hoe de Rotterdammert werkelijk reist door de stad. Interpretatie van cijfers. Openbaar vervoer is van ons allemaal. Van de mensen. Van de Rotterdammert.

En nu wordt ook nog je Volkstuin afgepakt. Sta je dan stikstofvrij te tuinieren. Je ziel en zaligheid. Weg!

Huis weg, tuin weg, wijk weg, tram weg. Door Leefbaar. Die naam zouden ze nu toch moeten veranderen. Zo Leefbaar wordt de stad er niet op voor de gewone Rotterdammert.

En dan heb ik het ook nog niet over DENK. Een prachtige speech van Azarkan over de Toeslagenouders tegen Rutte. DENK laat ook de gewone Rotterdammert vallen. Terwijl het ook hun achterban is. Wie reizen nu met de tram? Behalve iedereen eigenlijk.

Want als je denkt dat ik met de gewone Rotterdammert het oude groepje bedoel dan hebben jullie het mis. De gewone Rotterdammert is iedereen die in de steek gelaten wordt. In alles.

Ben benieuwd of Azarkan hier wel van weet. Na zijn vurig betoog over misstanden bij mensen die het niet verdienen, zou je toch verwachten dat de DENKfractie hier op de vingers wordt getikt.

Misschien dat over een paar jaar een gemeenteraadscommissie een studiereis organiseert naar een stad die het ov wel onder controle heeft.

En dan terugkomen met een juichverhaal over een tram die laagdrempelig (letterlijk) West met Noord verbindt. Via het centrum. 

Geweldig! Laten we het lijn 4 noemen.