Albrandswaards Dagblad | Kurvers voelt niets voor 1200 extra woningen aan de Maas
mainImage

Kurvers voelt niets voor 1200 extra woningen aan de Maas

29 september 2020, 14:48 uur
Columns

Wethouder Bas Kurvers vindt dat Feyenoord City saai wordt, als er geen nieuw stadion komt. Dat is, zeg maar, zijn weerwoord als hem wordt gevraagd of het niet beter zou zijn om dat peperdure stadion te schrappen en op die prachtlocatie aan de Maas juist veel meer woningen te bouwen.

Feyenoord City wordt volgens Kurvers dan afstompend, alledaags, doods, doorsnee, dor, droog, druilerig, duf, eentonig, geestdodend, geesteloos, kleurloos, langdradig, lijzig, maf, mat, monotoon, oninteressant, onverteerbaar, slaapverwekkend, taai, trutterig, vervelend, zerp. (Wist niet dat er zoveel synoniemen voor saai zijn)

Als er op de plek van die door inmiddels bijna tout Rotterdam niet gewenste nieuwe Kuip woningen zouden kunnen komen, dan ziet de wethouder de gebiedsontwikkeling floppen.

Wat een sombere gedachte van Kurvers!

Juist van een VVD’er, die staat voor bouwen, bouwen, bouwen, zou je een ander verhaal verwachten. Kurvers weet als geen ander (?) dat er in Rotterdam een enorm tekort is aan koopwoningen in het midden- en hoger segment. Hij doet er dan ook beter aan om toch de deur op een kier te zetten voor de optie ‘We doen geen nieuw stadion, maar wel 1200 extra woningen aan de Maas’.

Saai zal het er heus niet door worden. Daar heb je architecten en projectontwikkelaars voor.

Bovendien zullen zijn partijgenoten er blij mee zijn. En last but not least de supporters van Feyenoord. Want die willen - terecht - niet weg uit de Kuip.

PS Die 1200 is een lage schatting