Albrandswaards Dagblad | Gratis Adventsconcert voor scholieren en studenten

Gratis Adventsconcert voor scholieren en studenten

mainImage
Gratis Adventsconcert voor scholieren en studenten

De Ned. Herv. Kerk van Rhoon heeft een fantastische akoestiek. De kerk wordt dan ook vaak gebruikt voor cd-opnames en er worden ook regelmatig concerten georganiseerd. In Rhoon is enkele jaren geleden de stichting Klassiek in Rhoon opgericht en ik ben vanaf het begin bestuurslid bij deze stichting. We hebben dit jaar al drie concerten georganiseerd in de kerk en bij het Kasteel.

Aanstaande zaterdag 24 november geeft het Belgische ensemble BachPlus een concert in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon. Op het programma staat prachtige muziek voor koor en orkest van de familie Bach. De dirigent van BachPlus is niet alleen een begenadigd dirigent maar is ook  een zeer goed verteller.  Aanstaande zaterdag zal hij, gedurende het concert, het programma toelichten. Op zijn verzoek worden scholieren en studenten uitgenodigd voor dit concert. Zij kunnen gratis kaarten aanvragen via de site www.klassiekinrhoon.nl.

Het ensemble BachPlus geeft al vele jaren concerten in België en Nederland en is ook in Rhoon een graag gezien orkest. Het belooft weer een prachtig concert te worden en naast de solist Griet de Geyter (o.a. bekend van de Ned. Bach Vereniging) zal ook de hoboïst Marcel Ponseele weer  meewerken. De dirigent Phillippe Herreweghe noemde hem de beste barokhoboïst ter wereld!

Voor volwassenen zijn kaarten te koop bij Boek & en Leeswinkel het Witte Huys te Rhoon en via de website www.klassiekinrhoon.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het programma.

De concerten kunnen georganiseerd worden dankzij een groot aantal sponsors en u kunt ook vriend worden van de stichting. Meer informatie hierover kunt u ook  op de site vinden.

 


Foto: Digitaal Dagblad