Albrandswaards Dagblad | Even voorstellen......

Even voorstellen......

mainImage
Even voorstellen......

Mijn naam is Leen den Otter, dierenarts te Rhoon. Redacteur Hans de Bruyn van het Albrandswaards Dagblad heeft mij gevraagd om met enige regelmaat een stukje te schrijven over mijn ervaringen in de dierenartspraktijk.

Ik wil dit graag doen maar het zal niet alleen gaan over het wel en wee in de praktijk. Naast mijn werkzaamheden als dierenarts besteed ik ook veel tijd aan andere bezigheden. Zo zit ik tal van besturen (binnen en  buiten het dorp) en deze column lijkt me een prachtige gelegenheid om daar ook eens iets meer over te vertellen.

Als kennismaking zal ik eerst iets meer over mijzelf vertellen. Ik ben 63 jaar geleden geboren in de Schutskooistraat in Poortugaal. Je kan het nu bijna niet meer geloven maar de huizen in de Schutskooistraat waren toen net opgeleverd en wij waren dus de  eerste bewoners van het huis.

Mijn vader, ome Jan en Opa Pleun hadden een slagerij in de Dorpsstraat en de vader van mijn moeder had een prachtige tuinderij aan de Poortugaalseweg. Kortom, een ongecompliceerde en heerlijke jeugd in een heel leuk  dorp.

Na de middelbare school in Rotterdam en het vervullen van de dienstplicht was het plan om diergeneeskunde te gaan studeren. Over het waarom van deze keuze, zal ik later nog wel eens een stukje schrijven. Het was in die tijd erg lastig om een opleidingsplaats aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht  te krijgen, want er waren ieder jaar veel meer dan duizend aanmeldingen voor slechts 175 plaatsen. Na  de eerste keer uitloten ben ik  Biologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en toen ik het jaar daarna weer geen plaats kreeg, heb ik mijn kandidaatsexamen eerst maar afgerond. Omdat ik toch diergeneeskunde wilde studeren ben ik toen naar Gent in België gegaan om daar de studie te beginnen en na het kandidaatsexamen in Gent, kon ik de studie in Utrecht verder afronden.

Kortom, een lange weg maar ik kijk er toch met veel plezier op terug. De studie Biologie was zeer interessant en ik heb daar dan ook veel geleerd.  De opzet van de studie diergeneeskunde in België was ouderwets en ik heb er enorm moeten afzien. Toch heb ik er mijn liefde voor België aan overgehouden!

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad