Albrandswaards Dagblad | Wordt oude warenhuis V&D studentenpand?

Wordt oude warenhuis V&D studentenpand?

mainImage
Inzet: D66-fractievoorzitter Chantal Zeegers

Vijftig jaar geleden was het pand van het warenhuis V&D nog de trots van het centrum van Rotterdam, nu – met het aangekondigde besluit van het Canadese warenhuis Hudson’s Bay om de deuren te sluiten – wordt gevreesd dat het pand er lange tijd leeg en verlaten bij zal komen te staan. Volgens D66 in Rotterdam is de animo van warenhuispartijen niet erg groot voor een nieuwe formule ter plekke.

Fractievoorzitter Chantal Zeegers van D66 ziet het spookbeeld al voor ogen: jarenlange leegstand aan het einde van de Koopgoot. Een in haar ogen onaanvaardbaar gezicht voor het winkelende Rotterdamse publiek. ‘’Dat wordt aantasting van leefbaarheid’’, vreest ze en ‘’een slecht investeringsimago.’’

Haar vraag – verwijzend naar de detailhandelsnota waarin de gemeente Rotterdam inzet op transformatie en functieverandering om leegstand tegen te gaan – is dan ook in hoeverre het stadsbestuur zich betrokken voelt bij dit doemscenario en zich tijdig oprekt voor een juiste invulling van het winkelpand. Bijvoorkeur zo snel mogelijk na het vertrek van Hudson’s Bay.

Zeegers heeft niet alleen die vraag, óók een suggestie: kan het pand getransformeerd worden naar (studenten)woningen? In haar lobby heeft ze de PvdA en de SP al mee. De VVD, die graag elk gaatje in de stad met woningen opvult, zal ongetwijfeld volgen.