Albrandswaards Dagblad | Wielewaal getroffen door 'kraakplaag'

Wielewaal getroffen door 'kraakplaag'

mainImage

‘’De Rotterdamse wijk de Wielewaal is momenteel het kraak-Walhalla van het krakersgilde’’, zegt raadslid Jan Willem Verheij. ‘’Er staan in deze wijk op Zuid circa 160 woningen leeg. Sommige panden worden zelfs al een jaar lang gekraakt.

De VVD in Rotterdam vindt het onaanvaardbaar dat gebouwen wederrechtelijk door anderen worden toegeëigend. ‘’Kraken is bij wet illegaal en wordt op geen enkele wijze gerechtvaardigd. Wij willen dat dit gekraak een halt wordt toegeroepen’’, aldus Verheij in een brief aan zijn eigen VVD-woningwethouder Bas Kurvers, van wie hij wil weten welke maatregelen tot nu toe zijn genomen om de Wielewaal tegen de overtreders te beschermen.

‘’In Amsterdam zijn krakers de afgelopen tijd steeds militanter geworden. Mogelijk leidt het optreden daartegen op termijn tot verplaatsing van het probleem, bijvoorbeeld naar Rotterdam.’’ Ook met die mogelijkheid houdt Verheij rekening en doet daarom de suggestie een iets minder afwachtende houding in te nemen. Verheij bepleit een actievere handhaving.

 


Foto: Google Maps